Verenigde Staten weten weer niet te winnen
Verenigde Staten weten weer niet te winnen - © Pro Shots

Team USA weet weer niet te winnen

29 maart 2017
Amerika is de valse start in de vijfde ronde van de WK-kwalificatie in Noord- en Midden-Amerika nog niet te boven. Na de ruime winst (6-0) op Honduras van vrijdag, volgde dinsdag een teleurstellend 1-1-gelijkspel in en tegen Panama.

Clint Dempsey zette de Amerikanen in de 39ste minuut op voorsprong, maar vier minuten later stond het alweer gelijk dankzij een doelpunt van Gabriel Gomez.

Nederlagen
Na de twee nederlagen waarmee de Amerikanen begonnen waren, staat de ploeg van bondscoach Bruce Arena nog slechts vierde. Alleen de beste drie ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2018 in Rusland.

Arena werd eind november aangesteld na het ontslag van Jürgen Klinsmann, die na de eerste twee dompers op straat werd gezet.

Koploper Mexico
Mexico bleef koploper na een 1-0 zege bij Trinidad en Tobago. Diego Reyes maakte na een klein uur het enige doelpunt. PSV'er Héctor Moreno was, bij afwezigheid van zijn geblesseerde ploeggenoot Andrés Guardado, aanvoerder van de Mexicaanse ploeg.

Honduras hield Costa Rica, de nummer twee in de groep, op 1-1. Mexico heeft tien punten, Costa Rica heeft er zeven. Daarna volgen Panama (vijf) en de Verenigde Staten (vier). (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd