Maria Sharapova
Maria Sharapova - © Pro Shots

Sharapova nadert rentree: "Hard gevochten voor de waarheid"

29 maart 2017
Maria Sharapova wil haar tenniscarrière op haar eigen wijze kunnen afsluiten. Daarom is de 29-jarige Russin blij dat ze volgende maand haar rentree maakt op de baan.

"Ik sta op een punt in mijn carrière waar ik dichter bij het einde ben dan bij het begin. Je wilt een hoofdstuk in je leven altijd op je eigen manier eindigen'', zei de voormalig nummer één van de wereld dinsdag. "Daarom heb ik ook zo hard gevochten om de waarheid te kunnen vertellen.''

Sharapova heeft een wildcard gekregen voor het WTA-toernooi in Stuttgart, dat op maandag 24 april begint. Twee dagen later loopt na vijftien maanden haar schorsing voor meldoniumgebruik af. De Russin maakte haar medicijngebruik zelf openbaar en zei niet te weten dat het middel ineens op de dopinglijst stond. Haar openheid zorgde voor strafverlaging.

Niet iedereen is blij dat de vijfvoudig grandslamkampioene met een wildcard in Stuttgart en later ook in Madrid en Rome op de baan verschijnt. Andy Murray, Caroline Wozniacki en Dominika Cibulkova lieten hun ongenoegen al blijken. (ANP)

Gerelateerd