Georginio Wijnaldum
Georginio Wijnaldum - © Pro Shots

Wijnaldum hoopt op terugkeer Van Gaal

29 maart 2017
Georginio Wijnaldum hoopt dat hij binnenkort weer Louis van Gaal kan begroeten bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Liverpool ziet in de oud-bondscoach de ideale persoon om de ontslagen Danny Blind op te volgen.

"Ik heb een voorkeur. Ik zou het namelijk heel leuk en goed vinden als Van Gaal weer bondscoach wordt", aldus Wijnaldum tegenover Nu.nl.

Met Van Gaal aan het roer veroverde Oranje de derde plaats op het WK van 2014. "Zijn aanpak tijdens dat toernooi, en ook ervoor, vond ik persoonlijk heel fijn."

"Ik heb daarom heel goede herinneringen hem, zoals heel Nederland dat denk ik heeft. Ik denk ook dat hij de verandering kan brengen die nodig is bij Oranje."

Indien Van Gaal daadwerkelijk terugkeert naar Oranje, dan zou het zijn derde periode als bondscoach worden. De oud-trainer van Ajax, Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United was tussen 2000 en november 2001 ook al eindverantwoordelijke bij het Nederlands elftal. Na het mislopen van het WK 2002 stapte hij op. (FOX Sports)