Alexander Kristoff
Alexander Kristoff - © ANP

Kristoff wint tweede etappe De Panne

29 maart 2017
Alexander Kristoff heeft woensdag de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven.

De Noorse renner won na een rit van ruim 190 kilometer tussen Zottegem en Koksijde de eindsprint van een kopgroep van meer dan twintig renners.

De Belg Edward Theuns spurtte naar de tweede plaats, de Duitser Marcel Kittel finishte als derde. Philippe Gilbert was mee in de kopgroep en verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Nederlanders
De Belgisch kampioene is vijftig seconden los van zijn eerste belager, de Oostenrijker Matthias Brändle (Trek). Kristoff, een van de favorieten komende zondag in de Ronde van Vlaanderen, staat derde op 1.07. Beste Nederlander is Pim Ligthart (Roompot) op de vijfde plaats, met een achterstand van 1.15.

Ligthart was een van de vier Nederlanders die alert mee fietsten in de wind en in de voorste waaier terecht kwamen. Deze groep, met ook Coen Vermeltfoort (Roompot), Boy van Poppel (Trek) en Brian van Goethem (Roompot), bleef uit handen van het uiteengevallen peloton.

De Driedaagse De Panne eindigt donderdag. Het peloton legt eerst een korte etappe van 118 kilometer af en sluit af met een individuele tijdrit van 14,2 kilometer. (ANP)