Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Motor Verstappen krijgt pas in Canada upgrade

29 maart 2017
Max Verstappen moet geduld uitoefenen. Motorfabrikant Renault zal pas in juni bij de Grand Prix van Canada een krachtbron kunnen leveren aan Red Bull die kan wedijveren met Mercedes en Ferrari.

Dat zei topman Helmut Marko van de Oostenrijkse Formule 1-renstal op de gezaghebbende Britse website Autosport. "Er is nog veel werk te doen", zei hij. De race in Montréal is de zevende van het seizoen.

Achterstand
Red Bull heeft afgelopen winter de nieuwe technische regels niet kunnen omzetten in een supersnelle bolide. Mercedes en Ferrari toonden afgelopen weekeinde bij de openingsrace in Melbourne aan dat ze betere grip en meer power hebben en dus sneller zijn. Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

"We zijn wel positief over de racesnelheid, maar er is wat goed te maken. Red Bull moet aan de slag met het chassis en Renault met de motor. In Montréal moeten we echt een grote stap zetten", aldus Marko.

Upgrade
Een zogeheten 'upgrade' van Renault is al eerder beschikbaar, namelijk bij de Grand Prix van Spanje in mei, de vijfde race op de kalender.

Vorig jaar won Verstappen als jongste coureur ooit de race in Barcelona. "Die upgrade is kleiner. In Montréal moeten we een aanzienlijk krachtiger motor hebben. En als wij er dan in slagen het chassis eveneens sterk te verbeteren, moeten we de strijd met Ferrari en Mercedes kunnen aangaan. Onze technici zeggen dat het moet lukken", aldus Marko.

Verstappen legde zich in Melbourne gelaten neer bij de suprematie van Mercedes en Ferrari. "Je kunt er niets aan veranderen op dit moment. Na de wintertests merkte ik al dat de auto nog niet helemaal perfect was", meldde hij op Verstappen.nl. (ANP)

Gerelateerd