Lionel Messi heeft in een persoonlijke brief aan de wereldbond FIFA geprobeerd zijn schorsing voor de eerstvolgende drie interlands terug te draaien.

In zeven alinea's meldt de Argentijnse topspeler dat hij de grensrechter niet heeft beledigd. En mocht hij toch ongepaste woorden hebben gebezigd, dan waren die volgens de aanvaller niet aan de assistent gericht.

"Ik sprak ze tegen de lucht en daarvoor bied ik mijn excuses aan'', schrijft Messi in de brief, die de Argentijnse krant El Mundo Deportivo donderdag publiceerde.

'Niet beledigend of grievend'
'De Vlo' beaamt wel dat hij woorden had met de Braziliaanse grensrechter van dienst. "Hij begreep heel goed wat ik zei en we spraken met elkaar op een vriendelijke toon."

"Geen moment waren mijn woorden beledigend of grievend'', aldus Messi in de persoonlijke smeekbede aan de FIFA. "Ik verzoek u vriendelijk, doch dringend deze straf op te heffen.''

De tuchtcommissie van de FIFA schorste Messi vanwege de verbale uithaal in de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (1-0) voor vier duels. De aanvaller ontbrak daardoor al tegen Bolivia, een belangrijke ontmoeting die prompt verloren ging.

De Argentijnse bond ging meteen in beroep. Zijn club Barcelona sprak schande van het zware vonnis en noemde de schorsing 'buiten proporties'.

​Cruciale fase
Als de FIFA niet inbindt en de straf handhaaft, mist de vedette ook de WK-kwalificatieduels met Uruguay, Peru en Venezuela.

Argentinië staat momenteel vijfde in de Zuid-Amerikaanse poule, een positie die geen recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd