Hannover 96 wil na een jaar afwezigheid direct terugkeren naar de Bundesliga. André Breitenreiter moet dat in de laatste fase van de competitie gaan bewerkstelligen.

Bijna twee weken terug werd de ex-trainer van onder meer Schalke 04 aangesteld als opvolger van de ontslagen Daniel Stendel. Hannover 96 staat dan wel vierde, maar dat is aan het einde van de rit een verfoeide positie in de Tweede Bundesliga.

Een plek bij de eerste drie is gewenst, liefst bij de eerste twee, want dan volgt directe promotie. En hoewel de verschillen bovenin miniem zijn, greep Hannover 96 hard in. De man die hem aanstelde, Horst Heldt, kent Breitenreiter nog uit hun gezamenlijke tijd bij Schalke 04.

Union in bloedvorm
De achterstand op koploper en komende tegenstander Union Berlin is vier punten. De ploeg uit de hoofdstad is al negen duels op rij ongeslagen en is momenteel de te kloppen ploeg in de Tweede Bundesliga.

Hannover 96 moet winnen om z’n ambitie in stand te houden. Dat beseffen de fans ook, want de HDI-Arena is zaterdagmiddag stijf uitverkocht, met 49.000 toeschouwers. Een coulisse om van te watertanden. Breitenreiter weet wat hem en zijn ploeg te doen staat. (FOX Sports)