ATP Miami: Federer in thriller langs Berdych

ATP Miami: Federer overleeft matchpoints tegen Berdych

30 maart 2017
Roger Federer heeft donderdag moeizaam de laatste vier bereikt bij het tennistoernooi in Miami. De als vierde geplaatste Zwitser rekende ternauwernood af met de Tsjech Tomas Berdych.

Federer versloeg de nummer tien van de plaatsingslijst in drie sets: 6-2, 3-6, 7-6 (6). Berdych liet in de beslissende tiebreak twee opeenvolgende matchpoints liggen.

Voor Federer (35) was het zijn zevende zege op rij tegen Berdych (31) en zijn achttiende in totaal in 24 onderlinge duels. Hij speelt in de halve finales tegen Nick Kyrgios. Federer won het prestigieuze toernooi in 2005 en 2006.

Federer begon meteen al met een break in de eerste game. In de zevende game moest Berdych zijn service opnieuw inleveren waarna er voor hem geen redden meer aan was. Na amper 26 minuten was de eerste set afgelopen.

​Eerste setverlies
In de tweede set liet Berdych zich bij een voorsprong van 4-3 even behandelen aan een zere enkel. Hij brak daarna meteen de service van Federer die daarmee de tweede set verrassend uit handen gaf. Het was zijn eerste setverlies bij deze editie van het Miami Open.

In de derde set sloeg Federer in de zesde game toe (4-2) waarna hij op weg leek naar de overwinning. De Tsjech knokte echter terug en pakte in de negende game op de service van Federer vier punten op rij (5-4).

De ervaren Zwitser liet in de tiende game zijn eerste matchpoint liggen en belandde daarna bij 4-6 in de tiebreak zelfs in een verloren positie. Berdych liet Federer echter ontsnappen en beëindigde de partij met een pijnlijke dubbele fout. (ANP)

Gerelateerd