Kasper Dolberg is nog altijd een vraagteken voor De Klassieker tegen Feyenoord. De spits, die met een liesblessure kampt, deed vrijdag niet mee met de groepstraining bij Ajax.

De Deen werkte 's ochtends een individuele training af. Dolberg liep zijn kwetsuur twee weken geleden op in het tweede Europe League-duel met FC Kopenhagen. Hij miste hierdoor de competitiewedstrijd tegen Excelsior, waarin Ajax kostbare punten verspeelde.

Ondanks zijn blessure reisde Dolberg wel af naar Denemarken, waar de Deense bond zelf een oordeel velde over de medische gesteldheid van de aanvaller. Hij bleek niet fit genoeg om mee te doen in het WK-kwalificatieduel van de Denen met Roemenië, waarna Dolberg terugreisde naar Amsterdam.

"Hij heeft geen ideale voorbereiding, dat klopt", sprak trainer Peter Bosz, die de training van zaterdag afwacht om een definitief besluit te nemen over het wel of niet meespelen van Dolberg tegen Feyenoord.

"Ik vond het een smerige overtreding van William Kvist (middenvelder Kopenhagen, red.). We hadden hem er liever al bij gehad. Kasper is er al twee weken zoet mee."

Dolberg maakt een uitstekend seizoen door. Het Deense talent was in 25 Eredivisie-wedstrijden goed voor dertien goals. (FOX Sports

 

Bayern moet dokken voor rookbom

31 maart 2017
Bayern moet dokken voor rookbom
Bayern München moet boeten voor misdragingen van zijn fans. Der Rekordmeister heeft een geldstraf van 3000 euro gekregen, meldden Duitse media.