Bart Nieuwkoop
Bart Nieuwkoop - © FOXSports.NL

Van Bronckhorst hint op Nieuwkoop als vervanger Vilhena

31 maart 2017
Hoewel Giovanni van Bronckhorst vrijdag zijn opstelling voor de kraker tegen Ajax nog niet prijsgaf, liet de trainer van Feyenoord zich wel in de kaarten kijken. Er kan zomaar een basisplaats in het verschiet liggen voor Bart Nieuwkoop.

Van Bronckhorst werd tijdens de persconferentie gevraagd of hij vindt dat Nieuwkoop klaar is voor zo’n bepalende wedstrijd. "Dat denk ik wel", antwoordde de coach, die een vervanger moet vinden voor de geschorste Tonny Vilhena.

Nieuwkoop kwam dit seizoen zes keer in actie voor Feyenoord, maar stond nog niet eerder aan de aftrap. Van Bronckhorst is in ieder geval erg gecharmeerd van het 21-jarige talent, dat zowel als back als op het middenveld uit de voeten kan. "Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld."

Elia
Op de plek van Vilhena kunnen ook Renato Tapia en Marko Vejinovic spelen. Nieuwkoop lijkt deze twee echter voorbij te zijn gestreefd in de pikorde. Van Bronckhorst opperde ook nog de optie dat Dirk Kuijt op het middenveld begint.

Eljero Elia traint na een enkelblessure weer voluit mee. "Het ziet er goed uit voor zondag", aldus Van Bronckhorst, die liet doorschemeren dat de aanvaller vermoedelijk niet in de basis zal starten. "Hij heeft namelijk een aantal weken niet gespeeld.''

Voor linksback Terence Kongolo en vleugelspits Bilal Basaçikoglu komt de topper tegen Ajax te vroeg. Zij werken nog aan hun herstel. (FOX Sports)