Roger Federer
Roger Federer - © ANP

ATP Miami: Federer tegen Nadal in finale na thriller

1 april 2017
Roger Federer heeft zich vrijdagnacht geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in Miami. De Zwitser won in drie sets van de Australiër Nick Kyrgios: 7-6, 6-7, 7-6. De partij duurde ruim drie uur.

In de eindstrijd staat Federer tegenover Rafael Nadal. Het is de derde keer dat beide toptennissers elkaar dit seizoen treffen.

Federer versloeg zijn Spaanse rivaal al op weg naar de finale van Indian Wells en in de eindstrijd van de Australian Open.

Nadal won eerder op vrijdag de andere halve finale tegen Fabio Fognini uit Italië in twee sets: 6-1, 7-5. De titel in Miami is een van de weinige die ontbreekt in Nadals prijzenkast.

Temperament
Kyrgios en Federer lieten het drie keer op een tiebreak aankomen. Het temperament van de jonge Australiër brak hem in de laatste tiebreak op.

Hij begon bij een voorsprong van 5-4 te foeteren en te tieren tegen een toeschouwer die naar zijn zin iets te hard schreeuwde. Kyrgios sloeg vervolgens een dubbele fout en gaf Federer een uitgelezen kans de partij af te maken.

“Ik ben nu eenmaal een emotionele jongen en heb mijn ups en downs, maar ik heb hier volgens mij een goede prestatie neergezet. Ik dacht dat de mensen het leuk vonden om naar te kijken, maar het zou me niks verbazen als iemand toch weer iets slechts over me te zeggen heeft”, zei Kyrgios. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd