FC Utrecht heeft op eigen veld drie punten gepakt tegen Willem II: 2-0. Sébastien Haller en Richairo Zivkovic waren trefzeker.

FC Utrecht kwam fel uit de startblokken. In hoog tempo werd Willem II met goed combinatiespel onder druk gezet. Dat leverde al na 10 minuten het openingsdoelpunt op. Na een fraaie aanval schoot Haller na een voorzet van Kevin Conboy de 1-0 achter doelman Kostas Lamprou.

Mijlpaal
Het doelpunt van Haller betekende een mijlpaal. De Franse spits heeft nu 40 competitiedoelpunten gemaakt en is daarmee, samen met de Belg Stefaan Tanghe, de meest scorende buitenlander in dienst van FC Utrecht.

Willem II kwam daarna wat beter in de wedstrijd, maar veel kansen leverde dat niet op. De Tilburgers waren daarvoor in de eerste helft aanvallend te machteloos. Alleen Thom Haye was dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot net naast.

Ook na de rust was FC Utrecht zonder goed te spelen de bovenliggende partij. Willem II was en bleef aanvallend nauwelijks gevaarlijk. Mede omdat de defensie van FC Utrecht solide verdedigde. Doelman David Jensen behoefde daardoor nauwelijks in actie te komen.

Aan de andere kant kreeg FC Utrecht weinig mogelijkheden om de bevrijdende 2-0 te maken. Ook het inbrengen van Nacer Barazite en Zivkovic leverde amper gevaarlijke momenten op. Totdat uiteindelijk Zivkovic in blessuretijd toch nog scoorde.

​Vierde plaats
​Door de zege verstevigden de Domstedelingen de vierde plaats. Nummer vijf AZ kwam thuis tegen FC Groningen niet verder dan een gelijkspel (0-0) waardoor het verschil met Utrecht nu vijf punten bedraagt. (FOX Sports/ANP)