Ricky van Wolfswinkel (rechts)
Ricky van Wolfswinkel (rechts) - © Pro Shots

'Local hero' Van Wolfswinkel schittert in Gelderse Derby

2 april 2017
De lokale helden eisten de spotlights voor zich op in de Gelderse Derby tussen Vitesse en N.E.C. (2-1). Met Ricky van Wolfswinkel als grote winnaar.

De Vitesse-spits maakte zijn veertiende en vijftiende competitietreffer van het seizoen en bezorgde de thuisploeg daarmee een verdiende overwinning op de aartsrivaal.

Vijf minuten na rust was het voor het eerst raak. Met de allereerste poging op doel van de Arnhemmers - in de eerste helft was niet één van de twaalf schoten tussen de palen gemikt - opende Van Wolfswinkel de score. De aanvalsleider kopte raak uit een goed aangesneden vrije trap van Lewis Baker: 1-0.

Ricky van Wolfswinkel (rechts) opent de score | Pro Shots

Vitesse-alumnus
Dat juist Van Wolfswinkel het net vond maakte de goal er alleen maar fraaier op voor de kleine zestienduizend geel-zwarte fans in het Gelredome. De 28-jarige aanvalsleider is als alumnus van de Vitesse-academie één van de huidige spelers met hart voor de club.

De 1-1 smaakte wat dat betreft net zo zoet voor de 760 aanwezige N.E.C.-supporters. Toptalent Ferdi Kadioglu, afkomstig uit de Nijmeegse opleiding maar geboren in Arnhem(!), knalde op schitterende wijze raak van buiten de zestien.

Ferdi Kadioglu (rechts) viert zijn schitterende goal | Pro Shots

Van Wolfswinkel
Een doelpunt dat op zichzelf al een punt waard was, maar daaraan weigerde Van Wolfswinkel vanzelfsprekend mee te werken.

De clubtopscorer mocht vijf minuten voor het laatste fluitsignaal aanleggen vanaf elf meter, nadat Michael Heinloth een schot van Nathan tegen zijn hand kreeg. Oog-in-oog met Joris Delle maakte hij vervolgens geen fout: 2-1. (FOX Sports)