ADO Den Haag heeft zondagmiddag een kapitale driepunter gepakt. In eigen huis won de formatie van Alfons Groenendijk met liefst 4-1 van degradatieconcurrent Roda JC.

ADO schoot zondagmiddag in het eigen Kyocera Stadion als een komeet uit de startblokken. De Hagenaars kwamen al binnen een minuut op voorsprong, via Sheraldo Becker.

Die kickstart droeg eraan bij dat ADO in de eerste helft de betere was. Geheel volgens de verhoudingen op het veld kwam de thuisploeg op 2-0, via een strafschop van Abdenasser El Khayati.

Roda kreeg, via Mitchel Paulissen, de eerste kans van de tweede helft. Maar ook daarin bleek ADO het meest trefzeker. Mike Havenaar tilde de stand naar 3-0, waarna Guyon Fernandez in de slotfase het kwartet completeerde.

Roda nu zeventiende
In de 89ste minuut redde Mohamed El Makrini de eer voor Roda, dat nu in de laatste vier duels drie keer heeft verloren. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou – hoeveel tijd krijgt hij nog? – heeft twee punten minder dan nummer zestien ADO en staat nu zeventiende. (FOX Sports)