Nicolai Jørgensen verlaat na tien minuten het veld
Nicolai Jørgensen verlaat na tien minuten het veld - © Pro Shots

Blessures voor Karsdorp en Jørgensen

2 april 2017
Rick Karsdorp heeft een ogenschijnlijk fikse knieblessure overgehouden aan de verloren Klassieker tegen Ajax (2-1).

De rechtsback van Feyenoord verliet op krukken de Amsterdam Arena. Topschutter Nicolai Jørgensen stapte eveneens geblesseerd de bus in terug naar Rotterdam, hij heeft hamstringklachten.

Karsdorp raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd, maar hield het wel tot aan de rust vol. De international van Oranje keerde na rust niet meer terug op het veld.

“Ik hoorde knak”, zei de verdediger terwijl hij zich op krukken richting de spelersbus bewoog. “Ik vrees iets met mijn buitenband. Laten we hopen dat het meevalt.”

Jørgensen
Jørgensen had zich al na tien minuten moeten laten vervangen door Michiel Kramer. “We moeten afwachten hoe ernstig het is, hopelijk valt het mee”, zei trainer Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord ontvangt woensdag Go Ahead Eagles in De Kuip.

Van Bronckhorst denkt dat Eljero Elia dan wel weer beschikbaar is. Elia bleef zondag in Amsterdam op de bank zitten. “Hij moet woensdag wel minuten kunnen maken en Terence Kongolo misschien ook.”

Tonny Vilhena is ook voor het duel met Go Ahead Eagles nog geschorst. De middenvelder is volgende week zondag wel weer beschikbaar voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. (FOX Sports/ANP)