Randal Grichuk
Randal Grichuk - © ANP

Valse start Chicago Cubs op Opening Day

3 april 2017
De eerste wedstrijd van Chicago Cubs na de winst in de World Series is in mineur geëindigd. De regerend kampioen verloor op Opening Day met 4-3 van St. Louis Cardinals.

De Cubs sleepten vorig jaar tegen Cleveland Indians de eerste titel sinds 1908 in de wacht, nadat ze tijdens de best-of-seven-serie een grote achterstand hadden weggewerkt. Tegen St. Louis leken ze dit zondagnacht nog even dunnetjes over te gaan doen.

Comeback
De thuisploeg kwam na een homerun van Randal Grichuk in de achtste inning op een 3-0 voorsprong, maar de Cubs gaven zich niet gewonnen. Catcher Willson Contreras sloeg in het laatste bedrijf met twee man op de honken de bal eveneens over de hekken: 3-3.

Het was echter opnieuw Grichuk die in de gelijkmakende slagbeurt een einde maakte aan de comeback. Met een eenhonkslag bracht hij Jose Martinez over de thuisplaat, waarmee de wedstrijd meteen was afgelopen.

New York Yankees
New York Yankees ging op de openingsdag door waar het na het vorige, teleurstellende seizoen was gebleven. De recordkampioen ging met 7-3 onderuit bij Tampa Bay Rays. Na drie innings stond er al een 7-2 achterstand op het bord.

Didi Gregorius moest nog toekijken bij de Yankees. De Nederlandse international raakte tijdens de World Baseball Classic geblesseerd aan zijn schouder. Naar verwachting maakt hij pas medio mei zijn rentree. (FOX Sports)