John van 't Schip is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De oefenmeester werd maandag officieel gepresenteerd.

De oud-international tekent een contract voor twee jaar bij de huidige nummer elf van de Eredivisie. 

"Ik wil het proces dat Ron Jans heeft ingezet een goed vervolg geven. Daar ga ik hard voor werken", zei Van 't Schip. "Het gevoel was meteen goed. PEC heeft een warme uitstraling en bij iedereen die ik ken heeft de club een positief beeld."

Van 't Schip volgt bij Zwolle Ron Jans op. Jans besloot begin januari zijn aflopende contract niet te verlengen. Hij was vier jaar werkzaam bij de Blauwvingers en won met de Overijsselse club de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Tegenover ​FOX Sports​ zei Van 't Schip heel blij te zijn met zijn nieuwe uitdaging. "PEC Zwolle zocht een trainer en ik zocht een club. "We hebben elkaar gevonden."

Twente was in het seizoen 2001/2002 de eerste club als hoofdcoach voor de nu 53-jarige Van 't Schip. Later werkte hij als assistent van bondscoach Marco van Basten bij Oranje en Ajax.

De laatste jaren was Van 't Schip eerst in Australië bij Melbourne Heart actief, daarna bij het Mexicaanse Guadalajara en toen weer in Australië (Melbourne City FC). Bij laatstgenoemde club leverde hij zijn contract in om in Nederland voor zijn zieke vader te zorgen.

Van der Haar
Dwight Lodeweges wordt de rechterhand van Van 't Schip bij PEC. De huidige assistent-coach, Albert van der Haar, zal met ingang van volgend seizoen doorschuiven naar het beloftenelftal van de Zwollenaren. (FOX Sports/ANP)


Blauwvingers