Bryce Harper
Bryce Harper - © ANP

Nationals willen eindelijk eens doorbreken

3 april 2017
Twaalf jaar geleden was het een feit: Montreal Expos verhuisde naar Washington DC, dat daardoor in 2005 – 44 jaar na het vertrek van de Senators – weer een honkbalclub in de stad had.

Maar de terugkeer van honkbal in de regeringsstad, de franchise ging verder onder de naam Washington Nationals, verliep met vallen en opstaan.

In 2011, het zevende seizoen sinds de verhuizing, eindigden de Nationals eindelijk eens geen vierde of vijfde in de divisie. Een jaar later wonnen de Nats voor het eerst meer wedstrijden dan ze verloren en pakten ze de divisie.

Drie keer haalden de Nationals de play-offs, maar drie keer was de eerste horde, de Division Series, het eindstation.

Bewijsdrang
Vanavond is het Opening Day in de hoofdstad van de Verenigde Staten en de vraag die iedereen bezighoudt: kunnen de Nationals het eindelijk een keer waarmaken?

Aan de selectie zal het – op papier – niet liggen. Jayson Werth en Stephen Drew wonnen in het verleden bij respectievelijk Philadelphia Phillies en Boston Red Sox al eens de World Series en dan hebben we de grote blikvanger nog niet eens genoemd: Bryce Harper.

De superster werd unaniem verkozen tot de MVP van de National League in 2015, was al vier keer een All-Star en krijgt overal lof door zijn complete spel.

Het wordt dus tijd om een keer echt te vlammen.

En dat kan in de National League East-divisie. De Phillies en Atlanta Braves zijn twee van de slechtste teams in de MLB, New York Mets laat een dalende lijn zien en de tegenstander van maandagavond, Miami Marlins, is niet meer dan een middenmoter. (FOX Sports)

Washington Nationals - Miami Marlins is maandagavond vanaf 19.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.