Verlies Eldense
Verlies Eldense - © FOXSports.NL

Mulder 'per direct weg' na monsternederlaag en 'matchfixing'

3 april 2017
De Spaanse club Eldense heeft besloten om het seizoen in de Segunda División B niet meer af te maken, na het 12-0 verlies tegen Barcelona B. De Spaanse voetbalbond is een onderzoek gestart na mogelijke matchfixing.

Tegen radiozender RAC 1 heeft Eldense-speler Chiekh Saad gezegd dat ploeggenoten het duel gemanipuleerd zouden hebben. "Een half uur voor de wedstrijd zou ik starten, maar toen dwongen de bewuste spelers ons om de basis te verlaten." Saad zegt ook zeker te weten dat de coach op de hoogte was.

Hans Mulder, oud-speler van onder andere RKC Waalwijk en N.E.C., stond in de basis van de verdachte wedstrijd. De 29-jarige Amsterdammer speelt sinds januari bij de club. "Ik ben per direct gestopt, omdat ik hier helemaal niets mee te maken wil hebben", zegt Mulder tegen FOX Sports.

Onderzoek
Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, bevestigt dat een onderzoek gestart wordt naar de wedstrijd. Dit doen ze, omdat het bestuur van Eldense daar zelf om gevraagd heeft.

Daarnaast is de investeringsgroep, waar Eldense inmiddels afstand van gedaan heeft, mogelijk betrokken hij een internationaal gokcircuit dat zich richt op matchfixing.

Overigens was Eldense zeer waarschijnlijk ook uit de Segunda División B verdwenen, als ze niet hadden besloten voortijdig te stoppen. De club staat met nog zes duels te gaan achttien punten achter op de nummer zestien van de ranglijst. (FOX Sports