Andrew Benintendi slaat zijn homerun
Andrew Benintendi slaat zijn homerun - © ANP

Boston Red Sox met Bogaerts naar zege in openingswedstrijd

4 april 2017
Boston Red Sox is het nieuwe seizoen met een goed gevoel begonnen. De ploeg van Xander Bogaerts was maandagnacht in zijn eerste wedstrijd met 5-3 te sterk voor Pittsburgh Pirates.

Het zal even wennen zijn geweest voor de fans op Fenway Park om de naam van David ’Big Papi’ Ortiz niet meer in de slagorder te zien staan. Na dertien jaar in het shirt van Boston te hebben gespeeld zette de publiekslieveling afgelopen herfst een punt achter zijn carrière.

De nieuwe generatie verspilde echter geen tijd om het stokje over te nemen. Zo werd Andrew Benintendi maandag de grote man tegen de Pirates. De 22-jarige outfielder zette in de vijfde inning de tussenstand op 5-0 dankzij een homerun met twee man op de honken.

De bezoekers wisten met een knappe rally in het zevende bedrijf de achterstand terug te brengen tot 5-3, maar verder liet Boston het niet komen.

Bogaerts
Bogaerts, die onlangs nog met Oranje meespeelde tijdens de World Baseball Classic, tekende voor twee hits in vier slagbeurten.

“Dit was fantastisch, hier droom je van als kind”, lachte Benintendi na afloop. “We zijn allemaal blij dat het weer is begonnen en we wedstrijden spelen die ergens om gaan. Het was een mooie ervaring.” (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Tampa Bay Rays en New York Yankees zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.00 uur LIVE op FOX Sports 6

 

Gerelateerd