Atlético Nacional krijgt een warm onthaal in Chapecó
Atlético Nacional krijgt een warm onthaal in Chapecó - © ANP

'Broederclubs' Chapecoense en Atlético Nacional strijden om Recopa

4 april 2017
Vier maanden na de vliegramp staan het Braziliaanse Chapecoense en Atlético Nacional uit Colombia alsnog tegenover elkaar in een officiële wedstrijd: de Recopa, ofwel Zuid-Amerikaanse Supercup.

De namen van Chapecoense en Nacional zullen voor altijd met elkaar verbonden zijn na de ramp in november. De clubs zouden spelen om de Copa Sudamericana, maar op weg naar Colombia stortte het vliegtuig met de selectie van Chapecoense neer. Slechts drie spelers overleefden de crash.

Op verzoek van Nacional werd de tegenstander uit Brazilië uitgeroepen tot winnaar van het toernooi. Vanwege deze geste en de steun die de club uit Medellín verleende in de periode na de ramp, hebben de fans van Chapecoense de Colombianen voor altijd in het hart gesloten.

Warm onthaal
De warme gevoelens bleken een dag voor het eerste duel in Brazilië om de Recopa opnieuw. De selectie van Atlético Nacional werd bij aankomst in Chapecó door duizenden supporters getrakteerd op een warm onthaal.

Naast het eerbetoon van de fans onderstreept ook de gemeente de band tussen de clubs met onder meer het aanleggen van een speciaal 'Medellín Park'. De eerste steen wordt dinsdagmiddag voor aanvang van de wedstrijd gelegd. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Chapecoense en Atlético Nacional zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 00.10 uur LIVE op FOX Sports 2

Gerelateerd