Odsonne Edouard
Odsonne Edouard - © Pro Shots

Toulouse stuurt twee spelers de laan uit na schietincident

4 april 2017
Toulouse, de nummer tien van Frankrijk, stuurt twee spelers weg vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid bij een schietpartij. Het gaat om Mathieu Cafaro en de van Paris Saint-Germain gehuurde Odsonne Edouard.

De twee spelers zouden op 11 februari vanuit een rijdende auto met een luchtdrukpistool op een voorbijganger hebben geschoten. Het slachtoffer zou op zijn oor geraakt zijn door het plastic balletje.

De politie kwam de twee op het spoor door camerabeelden waarop te zien was dat er vanuit de auto van Edouard geschoten werd. 

Wegsturen
De 19-jarige Edouard wordt teruggestuurd naar PSG, “Wat Edouard heeft gedaan is onacceptabel en schandalig gedrag”, zei voorzitter Olivier Sadran tegen RMC Radio. Voor de 20-jarige Cafaro dreigt ontslag.

Edouard kwam afgelopen zomer over van PSG en speelde tot nu toe zestien duels voor de hoofdmacht van Toulouse. De aanvaller vond dit seizoen vier keer het net voor de club. Cafaro kwam vier keer in actie.

De advocaat van Edouard is het niet eens met het beslissing van de club. Hij noemt het een overhaast besluit, omdat de zitting van de zaak nog niet geweest is. (FOX Sports)