Marokko wil oefenduel met Oranje verplaatsen naar Agadir
Marokko wil oefenduel met Oranje verplaatsen naar Agadir - © Pro Shots

Marokko wil oefenduel met Oranje verplaatsen naar Agadir

4 april 2017
De komende oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Marokko vindt waarschijnlijk niet in Casablanca plaats, maar in het zuidelijker gelegen Agadir.

Beide voetbalbonden hadden aanvankelijk afgesproken elkaar op woensdag 31 mei te treffen in de westelijke kustplaats Casablanca. De Marokkanen willen bij nader inzien toch liever in Agadir spelen.

Als het aan de Marokkaanse bond ligt begint de wedstrijd om 23.00 uur, dit vanwege de ramadan.

Het is de bedoeling dat Oranje tegen Marokko onder leiding staat van een nieuwe bondscoach. Ruim een week geleden werd Danny Blind ontslagen na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, waarna zijn assistent Fred Grim als interim-bondscoach op de bank zat tijdens de eveneens verloren oefeninterland tegen Italië.

Voorbereiding
Oranje gebruikt de oefeninterlands tegen Marokko en Ivoorkust (4 juni) als voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Luxemburg op 9 juni. Die laatste twee wedstrijden zijn allebei in De Kuip in Rotterdam.

Nederland bivakkeert met zeven punten op de vierde plaats in poule A. Luxenburg is met een punt de hekkensluiter. Alleen de groepswinnaars verzekeren zich van een ticket voor het WK. De acht beste nummers twee van de verschillende poules spelen play-offs. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd