Na weken zonder zege heeft sc Heerenveen dinsdagavond voor eigen publiek gewonnen van Sparta. Na een matige eerste helft veerden de Friezen na rust op: 3-0.

Voor Heerenveen was het pas de derde competitieoverwinning sinds de winterstop (twaalf wedstrijden). Ook tegen Sparta begon de ploeg van Jurgen Streppel matig. De enige echte kansen in de eerste helft waren voor de bezoekers, maar tot doelpunten kwam het niet.

De Friese club had na rust echter geen kind meer aan Sparta, waar met het oog op de belangrijke thuiswedstrijd vrijdag tegen Excelsior vijf basisspelers rust kregen. In de 56ste minuut opende Pelle van Amersfoort op fraaie wijze de score. De aanvaller wipte de bal met veel gevoel over doelman Roy Kortsmit heen.

Joost van Aken kopte vervolgens raak uit een vrije trap van Sam Larsson en Reza Ghoochannejhad zette met zijn zeventiende treffer van dit seizoen de 3-0 eindstand op het scorebord.

Sam Larsson
Ondanks twee assists leek het Friese publiek niet blij met Larsson, getuige het fluitconcert bij zijn wissel. Volgens FOX Sports-analist Arnold Bruggink is de Zweedse vleugelaanvaller de laatste weken "geen schim is van zichzelf". 

Dankzij de overwinning behoudt Heerenveen aansluiting met de clubs die kans maken op de play-off om kwalificatie voor Europees voetbal. (FOX Sports/ANP)