Samenvatting Chapecoense - Atlético Nacional

Chapecoense wint heenwedstrijd om Recopa van 'broederclub' Nacional

5 april 2017
Het Braziliaanse Chapecoense heeft dinsdagnacht de heenwedstrijd om de Recopa, de Zuid-Amerikaanse Supercup, met 2-1 gewonnen van Atlético Nacional uit Colombia.

Chapecoense opende in de eigen Arena Condá de score dankzij een benutte strafschop van Reinaldo. Macnelly Torres trok de stand gelijk, maar Luiz Otávio schonk de thuisploeg in de 74ste minuut alsnog de zege.

Emotioneel
De emotionele ontmoeting stond vier maanden na de gedoemde eindstrijd om de Copa Sudamericana tussen beide clubs op de rol. In november stortte het vliegtuig met de selectie van Chapecoense neer op weg naar de finale in Medellín. Slechts zes passagiers, waaronder drie spelers, overleefden de crash.

De namen van de twee clubs zullen vanwege de ramp voor altijd met elkaar verbonden zijn. De bijzondere band bleek opnieuw in de aanloop naar de wedstrijd, toen 'broederclub' Atlético Nacional werd getrakteerd op een warm welkom door de fans van Chapecoense.

Applaus
Drie minuten voor de winnende treffer van Otávio werden de 71 slachtoffers van de vliegramp door alle aanwezigen geëerd met een applaus van een minuut. Op 10 mei staat de returnwedstrijd in Medellín op het programma. (FOX Sports)

Gerelateerd