Graziano Pellè
Graziano Pellè - © Pro Shots

Feyenoord wint rechtszaak over transfer Pellè

5 april 2017
Feyenoord heeft een rechtszaak tegen de Belastingdienst rond de transfer van oud-speler Graziano Pellè gewonnen. De zaak ging over een naheffing die de club op de vertrekpremie van de spits betaald heeft.

Dat is onterecht geweest blijkt nu. De belastingrechter oordeelde dat de werkgeversheffing niet van toepassing is voor de voetbalsector. En Feyenoord niet hoeft te betalen.

Pellè vertrok in de zomer van 2014 voor 10 miljoen euro naar Southampton. De speler moest belasting betalen over zijn inkomsten uit de transfer, maar de club moest over het uitgekeerde bedrag aan Pellè ook nog eens een fors bedrag aan inkomstenbelasting betalen.

Feyenoord viel daarmee onder een nieuwe belastingregel om de 'graaicultuur' onder met name bankdirecteuren en topmanagers tegen te gaan.

PSV
PSV heeft enthousiast gereageerd op de uitspraak. De Eindhovenaren kregen soortgelijke naheffingen bij de transfers van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United en Memphis Depay naar Manchester United.

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV sprak in De Telegraaf van een doorbraak. "We hebben hier hartstikke hard voor geknokt. Met Ajax en Feyenoord zijn we destijds meer dan eens naar Den Haag gegaan om de politiek duidelijk te maken hoe krom deze belastingregel was. Het gaat bij PSV om zeker vijf miljoen euro." (FOX Sports/ANP)