Mocht het gewenst zijn, dan is Huub Stevens beschikbaar om zijn oude club Roda JC een duwtje in de goede richting te geven. "Ik ben altijd bereid te helpen", geeft hij aan tegenover FOX Sports.

Meneer Stevens, is het pijnlijk om uw oude club zo te zien lijden?
"Ja, dat is spijtig. Het is de club waar ik vele jaren heb gewerkt. Het is doodzonde om te zien dat Roda in een negatieve spiraal is terechtgekomen."

Hoe komt dat volgens u?
"Dat heeft meerdere oorzaken. De financiële positie was niet zo heel rooskleurig. En er hebben zich in de winterstop wel heel veel veranderingen voorgedaan, die ik niet helemaal begrijp. Ik zie liever twee of vier duidelijke versterkingen komen dan zes tot negen die op middelmatig niveau van meerwaarde zijn. En nieuwe spelers hebben altijd tijd nodig."

Liggen de slechte prestaties aan de spelers?
"Het heeft altijd, waar dan ook, met kwaliteit te maken. Heel goede voetballers voelen elkaar heel snel aan. Spelers die middelmatiger zijn, hebben misschien wat meer tijd nodig."

Woensdag is afscheid genomen van technisch directeur Ton Caanen. Is dat een juiste zet?
"Ik heb het ook gelezen en weet niet hoe het gegaan is. Caanen ging natuurlijk over het aan- en verkoopbeleid. Kijk, een trainer is net zo goed als zijn spelersmateriaal. De groep wordt mede samengesteld door de technisch directeur, hij bepaalt hoe de selectie eruit ziet. En dat is niet zo gelukkig geweest, denk ik."

En als bij een oude club van u de nood aan de man is, denkt menigeen aan uw naam…
"Ha, mijn naam valt heel snel. Maar in dit geval hoeft-ie niet te vallen, omdat ik niet vind dat het aan de trainer ligt. Laat dat duidelijk zijn. Ik heb met niemand contact gehad, al kwam ik maandag in bij een bijeenkomst over winnaarsmentaliteit in de Limburgse topsport wel René Trost, Rick Plum en Sef Vergoossen tegen. En ja, dan gaat het ook over de wedstrijd van Roda."

Zou u willen helpen?
"Ik ben altijd bereid te helpen, dat is geen probleem. Het is alleen de vraag in hoeverre. Misschien in een adviserende rol, een andere rol zie ik op dit moment niet. En in die functie hebben ze al Sef Vergoossen."

En een constructie waarin u naast trainer Yannis Anastasiou wordt gezet? Zoals Dick Advocaat vorig seizoen bij Feyenoord Giovanni van Bronckhorst ondersteunde?
"Ik weet het niet. Laten we afwachten of ze daar misschien over aan het denken zijn."

Maar daar zou u wel voor open staan?
"Waarom niet? Het is toch een club waar je lang en met plezier gewerkt hebt. Als je dan kan helpen, dan doe je dat. Als technisch directeur? Dan maak je in principe nog meer uren dan een trainer. Dat zie ik niet zitten." 

Tot slot, gaat Roda het redden?
"Ik hoop het wel, maar als je zo speelt als afgelopen weekend, wordt het moeilijk. Ik heb ze een paar keer gezien en ze hebben wel bepaalde kwaliteiten om het te redden. Ik hoop het. Voor de club, de fans en voor Yannis." (FOX Sports)

 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 25 56 45
2 AZ 25 56 37
3 Feyenoord 25 50 15
4 PSV 26 49 26
5 Willem II 26 44 3
6 FC Utrecht 25 41 16
7 Vitesse 26 41 10
8 Heracles Almelo 26 36 6
9 FC Groningen 26 35 1
10 sc Heerenveen 26 33 0
11 Sparta Rotterdam 26 33 -4
12 FC Emmen 26 32 -13
13 VVV-Venlo 26 28 -27
14 FC Twente 26 27 -12
15 PEC Zwolle 26 26 -18
16 Fortuna Sittard 26 26 -23
17 ADO Den Haag 26 19 -29
18 RKC Waalwijk 26 15 -33