Samenvatting Heracles Almelo - Vitesse

Effectief Vitesse pakt volle buit in Almelo

5 april 2017
Vitesse heeft woensdagavond op uiterst effectieve wijze gewonnen op bezoek bij Heracles Almelo. Dankzij een doelpunt van Navarone Foor werd het 0-1 voor de Arnhemmers.

​Vitesse kwam vlak voor rust tegen de verhouding in op voorsprong. Het eerste echte schot op doel was raak. Heracles-verdediger Robin Gosens raakte de bal op ongelukkige wijze kwijt, waarna Navarone Foor de fout genadeloos afstrafte: 0-1.

Dankzij de treffer van Foor (zijn vijfde van het seizoen, een persoonlijk record) gingen de Arnhemmers met een kleine voorsprong de kleedkamer in.

Na rust ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, waarbij Vitesse-doelman Eloy Room een aantal keer knap wist te redden.

​Rode kaarten
In de 56ste minuut kwam Heracles met tien man te staan nadat Robin Pröpper zijn tweede gele kaart kreeg. Het ondertal deerde de Almeloërs niet. De ploeg bleef kansen creëren en vuurde om de haverklap kanonskogels af op Room, die echter knap de nul hield. In de slotfase moest Vitesse ook verder met een man minder (rood Kevin Diks). 

Heracles zag door de nederlaag de kansen op deelname aan de play-offs om Europees voetbal verder slinken. Vitesse nestelde zich steviger in de subtop, de ploeg van Henk Fraser staat vijfde. (FOX Sports)