Algemeen directeur Toon Gerbrands
Algemeen directeur Toon Gerbrands - © Pro Shots

PSV stapt naar rechter om miljoenen terug te krijgen

6 april 2017
PSV is, net als Feyenoord, een rechtszaak tegen de belastingdienst begonnen. De Eindhovenaren zien een realistische kans om meer dan vier miljoen euro terug te krijgen.

De club is inmiddels naar de belastingrechter in Breda gestapt. PSV wil de te veel betaalde belasting, bij de transfers van onder anderen Georginio Wijnaldum naar Newcastle United en Memphis Depay naar Manchester United, terugvorderen.

"We hebben gewacht tot de uitspraak in de zaak-Graziano Pellè. We hadden afgesproken dat Feyenoord in het juridische traject het voortouw zou nemen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands in De Telegraaf.

Zaak Feyenoord
De belastingrechter in Den Haag oordeelde woensdag in de zaak-Pellè dat Feyenoord geen extra belasting over de transfer hoeft te betalen.

Dit zouden de Rotterdammers, volgens regels van de belastingdienst, moeten doen omdat de Italiaanse spits een deel van zijn transfersom zelf mocht houden. 

Deze casus viel daarmee onder een nieuwe belastingregel. Maar volgens de rechter is die, bij nader inzien, toch niet van toepassing voor de voetbalsector. (FOX Sports)