Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Verstappen snelste in natte vrije training

7 april 2017
Max Verstappen heeft vrijdag de snelste tijd gereden in de eerste vrije training van de Grand Prix van China. De Nederlander ging als beste om met de slechte weersomstandigheden in Shanghai.

De race werd twee keer onderbroken omdat helikopters vanwege aanhoudende mist niet konden landen op een aangewezen ziekenhuis in Shanghai. Met nog vijf minuten op de klok werd de training voortijdig beëindigd.

Verstappen reed in zijn bolide van Red Bull zijn snelste rondje op het circuit van ruim 5 kilometer (50,491). Hij was in de regen ruim anderhalve seconde sneller dan de Braziliaanse nummer Felipe Massa van Williams.

Verstappen hechtte na afloop van de training weinig waarde aan zijn snelste tijd. "Ik heb maar twee volledige ronden kunnen doen. Dus we hebben ook niet veel kunnen testen voor de auto. Ik heb nog geen idee hoe competitief we hier zijn op een droge baan. Dat is afwachten tot zaterdag", reageerde hij op de website.

Wereldkampioen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, de winnaar van de eerste race in Australië, wisten geen tijd neer te zetten.

De start van de tweede vrije training stond voor vrijdag om 8.00 uur gepland. Vanwege aanhoudende mist verschenen de coureurs echter niet op de baan. (ANP)