Celtic manager Brendan Rodgers
Celtic manager Brendan Rodgers - © Pro Shots

Celtic beloont Rodgers met nieuw contract

7 april 2017
Celtic heeft manager Brendan Rodgers met een nieuw contract beloond voor het veroveren van de Schotse titel.

De 44-jarige Noord-Ier mocht vrijdag een nieuwe verbintenis voor vier jaar ondertekenen. Rodgers kreeg afgelopen zomer een contract voor een jaar bij de Schotse topclub.

De voormalige trainer van onder meer Swansea City en Liverpool leidde Celtic naar het zesde opeenvolgende kampioenschap in Schotland. Ook aartsrivaal Rangers FC, na vier jaar terug op het hoogste niveau, kon de hegemonie van de groen-witte brigade uit Glasgow niet doorbreken.

Ongeslagen
Onder Rodgers is Celtic dit seizoen in eigen land nog steeds ongeslagen. De club speelde in 31 wedstrijden slechts drie keer gelijk. De club staat 23 punten voor op nummer twee Aberdeen. Nummer drie Rangers FC kijkt tegen een achterstand van 35 punten aan.

De Schotse nummer één won ook al de League Cup en jaagt op de triple. Celtic staat later deze maand in de halve finale van het andere Schotse bekertoernooi, de FA Cup, tegenover aartsrivaal Rangers.

"Brendan is een van de beste trainers in Europa, zo niet in de wereld", zegt directeur Peter Lawwell van Celtic. "We zijn heel blij dat hij zijn toekomst heeft verbonden aan onze club." (FOX Sports/ANP)