Schalke 04 en VfL Wolfsburg hopen zich zaterdag te herpakken na de midweekse nederlagen. De nummers twaalf en dertien van de Bundesliga staan tegenover elkaar in Gelsenkirchen.

Schalke ging afgelopen dinsdag met 3-0 onderuit bij Werder Bremen, waarmee een einde kwam aan een ongeslagen reeks van vijf duels in alle competities.

Wolfsburg verloor een dag later thuis met 0-1 van SC Freiburg. Voor Andries Jonker was het de eerste nederlaag in vijf duels, sinds hij eind februari werd aangesteld als trainer bij Die Wölfe.

Het was tevens de eerste keer dat Mario Gómez onder Jonker niet tot scoren kwam. De spits was in zijn eerste negen wedstrijden onder de Nederlander - vier bij Wolfsburg en vijf bij Bayern München in 2011 - maar liefst vijftien keer trefzeker geweest.

Treurige reeks
Kijkende naar de recente historie krijgen Jonker en Gómez het niet gemakkelijk in Gelsenkirchen. De bezoekers verloren de laatste zes uitduels met Schalke en wisten in deze treurige reeks slechts drie keer het net te vinden.

Wolfsburg kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De nummer dertien van de ranglijst staat slechts een punt boven de gevarenzone en nacompetitievoetbal. Schalke heeft vier punten meer verzameld. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand