Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen derde in China na indrukwekkende inhaalrace

9 april 2017
Max Verstappen heeft zondag een knappe inhaalrace bij de Grote Prijs van China bekroond met een podiumplaats.

De negentienjarige Formule 1-coureur van Red Bull eindigde als derde, achter de Britse winnaar Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Duitser had twee weken geleden de openingsrace in Australië gewonnen.

Inhaalacties
Verstappen was de race op het natte circuit van Shanghai gestart vanaf de zestiende plek, maar schoof al in de eerste ronde dankzij een paar knappe inhaalacties op naar de zevende plek. Verstappen werkte zich tijdens de tumultueuze openingsfase van de race, met een paar crashes en safetycarsituaties, zelfs op naar de tweede plaats achter Hamilton.

De negentienjarige Nederlander moest die plek afstaan aan Vettel, maar handhaafde zich na de laatste serie pitsstops knap op de derde plaats.

Daniel Ricciardo
Verstappen moest in de laatste rondes zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo van zich af zien te houden.

Wat Ricciardo ook probeerde, hij kon de Nederlander niet voorbij. Verstappen sloeg in de laatste ronde nog een aanval van de Australiër af en mocht zich daarna voor de achtste keer in zijn nog prille carrière op het podium melden.

WK-stand
Hamilton zegevierde voor de vijfde keer in China. De Britse kopman van Mercedes reed van start tot finish aan kop en boekte zijn 54e zege in de Formule 1. Hamilton, die in Australië tweede was geworden, kwam daardoor weer naast Vettel aan kop van de WK-stand te staan. Beide coureurs hebben nu 43 punten.

Verstappen kwam dankzij zijn derde plek in China op 25 punten. De Nederlander had bij de openingsrace genoegen moeten nemen met de vijfde plaats.

Computerspelletje
Voor Verstappen voelde de eerste ronde bijna alsof hij een computerspelletje aan het spelen was. “Volgens mij heb ik daarin negen andere auto’s ingehaald”, zei de Nederlander na afloop op het podium.

“Ik had echt niet verwacht op het podium te eindigen, zeker niet als je als zestiende start. Het was een heel goede race, ik ben natuurlijk heel blij”, zei de 'coureur van de dag'. (FOX Sports/ANP)