Samenvatting PEC Zwolle - Feyenoord

Comeback Feyenoord niet genoeg voor zege

9 april 2017
Feyenoord heeft zondagmiddag twee punten laten liggen in de titelstrijd. Op bezoek bij PEC Zwolle werd, na een dramatisch begin, met 2-2 gelijkgespeeld.

Net als een week eerder tegen Ajax, incasseerde Feyenoord vroeg in de wedstrijd een enorme tegenvaller. PEC kwam al na drie minuten op voorsprong, toen Queensy Menig de verdediging van de Rotterdammers te vlug af was. Opvallend: de aanvaller wordt gehuurd van Ajax, Feyenoords grootste concurrent om de titel.

De bezoekers, die topscorer Nicolai Jørgensen vlak voor de aftrap geblesseerd zagen afhaken, waren amper bekomen van die dreun, of de 2-0 stond al op het bord. Ditmaal was het Bram van Polen die de trekker over haalde. Op dat moment, na nog geen kwartier spelen, leek Feyenoord op de vijfde nederlaag op rij af te stevenen in Zwolle.

Belangrijke Berghuis
Dat dit niet gebeurde, lag voor een groot deel aan Steven Berghuis. De aanvaller zorgde voor de aansluitingstreffer, door in de 26ste minuut succesvol uit te halen. En ook na rust toonde de vleugelspeler zijn waarde voor de lijstaanvoerder. 

Berghuis trok negen minuten na de thee 'Arjen Robben-achtig' naar binnen en schoot raak. Feyenoord leek dus zijn zaakjes tijdig op orde te hebben. Maar in het dikke half uur dat volgde, lieten de bezoekers het na om een derde treffer te maken.

Onder anderen Eljero Elia, Tonny Vilhena en Dirk Kuijt - die door de blessure van Jørgensen op het laatste moment werd opgesteld - hadden hun vizier niet op scherp staan. PEC speelde in de tweede helft weinig klaar, maar kreeg in de laatste minuten nog een paar kansjes op een onverdiende driepunter. 

Punt voorsprong op Ajax
Zover liet Feyenoord het uiteindelijk niet komen. Maar een overwinning zat er zondag dus ook niet in voor Giovanni van Bronckhorst en zijn manschappen. Feyenoord heeft met vier duels voor de boeg nog een voorsprong van een punt op Ajax, al heeft de koploper wel een veel beter doelsaldo. (FOX Sports)

Invallers goud waard voor Utrecht

9 april 2017
Invallers goud waard voor Utrecht
FC Utrecht heeft dankzij invallers Nacer Barazite en Richairo Zivkovic goede zaken gedaan in de strijd om de vierde plaats. FC Twente werd met...