Samenvatting FC Utrecht - FC Twente

Invallers goud waard voor Utrecht

9 april 2017
FC Utrecht heeft dankzij invallers Nacer Barazite en Richairo Zivkovic goede zaken gedaan in de strijd om de vierde plaats. FC Twente werd met 3-0 verslagen in de Galgenwaard.

Trainer Erik ten Hag kon niet beschikken over de geschorste Giovanni Troupée en had ook geen basisplek voor Sean Klaiber.

Met Mark van der Maarel en Sofyan Amrabat in de startopstelling zocht de thuisploeg in de eerste helft naar de openingstreffer.

Het was echter doelman Nick Marsman die in de weg lag. De keeper van de Tukkers redde goed op inzetten van Gyrano Kerk en Yassin Ayoub.

Aan de andere kant werden de bezoekers slechts enkele keren gevaarlijk. Keeper David Jensen keerde een schot van Mateusz Klich en bracht vlak voor rust redding op een inzet van spits Enes Ünal. De laatste kans voor rust was echter opnieuw voor FC Utrecht. Marsman haalde met een fraaie redding een schot van Ayoub uit de bovenhoek.

Invallers
De echte hoogtepunten kwamen pas na de 58ste minuut, nadat Barazite het veld in was gekomen voor Zakaria Labyad.

De flegmatieke middenvelder gaf vier minuten later namelijk een messcherpe voorzet, die door Kerk op waarde werd geschat. Even later kon Kerk Barazite bedienen voor de 2-0.

Met de overwinning zo goed als in de zak ging Kerk naar de kant en mocht Zivkovic het proberen. De Ajax-huurling mocht even later ook in de feestvreugde delen. Op aangeven van Ayoub schoof hij bekeken binnen. (FOX Sports/ANP)

PSV en blote oog nekken Willem II

9 april 2017
PSV en blote oog nekken Willem II
PSV heeft de thuiswedstrijd, die wellicht anders was gelopen als er doellijntechnologie was toegepast, tegen Willem II met maar liefst 5-0 gewonnen.