Samenvatting PSV - Willem II

PSV en blote oog nekken Willem II

9 april 2017
PSV heeft de thuiswedstrijd, die wellicht anders was gelopen als er doellijntechnologie was toegepast, tegen Willem II met maar liefst 5-0 gewonnen.

Siem de Jong, Héctor Moreno en Jürgen Locadia startten op de reservebank. Bart Ramselaar, Daniel Schwaab en Gastón Pereiro namen hun plaatsen in de basis in.

PSV had al sinds september 2000 geen punt meer laten liggen in thuisduels met Willem II. Toch openden de Tilburgers de score in Eindhoven.

Thom Haye haalde in de 37ste minuut verwoestend uit en de bal stuitte via de onderkant van de lat over de lijn. Maar omdat er geen doellijntechnologie voorhanden was, en de arbitrage de goal niet waarnam, werd de zuivere treffer niet geteld.

Zodoende kon PSV toch met een voorsprong de rust in gaan. Nicolas Isimat-Mirin kopte namelijk vlak voor de pauze een corner binnen.

Van Ginkel
De Fransman had in de tweede helft gemakkelijk van het veld gestuurd kunnen worden, na een doldwaze tackle met twee benen op Obbi Oularé. Isimat kwam met een gele kaart goed weg.

Aan de andere kant mocht Willem II niet mopperen, toen er na een handsbal van Darryl Lachman geen penalty werd gegeven door scheidsrechter Pol van Boekel.

Uit de daaruit voortvloeiende corner kopte Marco van Ginkel de 2-0 binnen. Alweer het twaalfde doelpunt uit een hoekschop voor PSV dit seizoen én de twaalfde treffer met het hoofd voor de Eindhovenaren. 

Het slotakkoord was voor Gáston Pereiro (die zijn tiende maakte), Van Ginkel (zijn tweede van de dag) en Andrés Guardado: 5-0.

De zege voor PSV werd ruim en was verdiend, maar toch bleef de gedachte hangen, wat er zou zijn gebeurd als de goal van Haye had geteld. (FOX Sports)