Hans van Breukelen is bereid plaats te maken voor Louis van Gaal als technisch directeur van de KNVB.

"Louis móet binnen de KNVB een functie krijgen",  sprak de oud-international tegen De Stentor.

Van Breukelen wil dat de KNVB Van Gaal binnenhaalt. "Hij kan als trainer terugkeren of als adviseur. Zelfs als het ten koste gaat van mijn eigen functie dan zeg ik nog: 'ga je gang, Louis'. Want we hebben hem gewoon nodig", aldus Van Breukelen.

Van Gaal wordt door nogal wat Nederlandse kenners gezien als de ideale opvolger van de ontslagen bondscoach Danny Blind.

De voormalig trainer van Manchester United zou echter ook kandidaat zijn om bestuursvoorzitter te worden in de nieuwe organisatiestructuur die de KNVB nog dit jaar wil invoeren.

'Geen Jans'
Van Breukelen liet verder in Zwolle weten dat Ron Jans, de scheidend trainer van PEC Zwolle, geen 'reële kandidaat' is om Blind op te volgen als bondscoach.

"We hebben een profielschets opgesteld en de volgende coach moet ervaring hebben, een vakman zijn en een trainer zijn die er bovenop zit. En een inspirator. Dat heeft deze groep nodig.''

Jans treedt na dit seizoen in dienst van de KNVB als hoofddocent voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Hij zou mogelijk daarnaast als assistent van de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal kunnen gaan fungeren. (ANP)

Gerelateerd