Rick Karsdorp
Rick Karsdorp - © Pro Shots

Meniscusschade geconstateerd bij Karsdorp

10 april 2017
Feyenoord lijkt de titelrace in de Eredivisie zonder Rick Karsdorp te moeten voltooien.

Nader onderzoek heeft aangetoond dat de rechtsback naast een minimale verrekking aan zijn knieband ook schade aan zijn meniscus heeft opgelopen.

Feyenoord meldt maandagavond dat Karsdorp het duel met FC Utrecht van zondag vrijwel zeker mist. Daarna wordt bekeken of hij Vitesse-uit (23 april) haalt.  

Karsdorp liep vorige week een knieblessure op tijdens het uitduel met Ajax. Hij verliet op krukken de ArenA, maar de medische staf van Feyenoord dacht aanvankelijk dat de blessure meeviel. De international zou slechts enkele banden rond zijn knie hebben verrekt.

Jørgensen en El Ahmadi
Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi verschenen maandag ook niet op het trainingsveld. De spits kreeg zondag tijdens de warming-up voor het duel met PEC Zwolle opnieuw last van een beknelde zenuw in zijn onderrug en haakte daardoor kort voor de aftrap af.

El Ahmadi werd acht minuten voor het einde van het onbesliste duel (2-2) gewisseld met liesklachten. De medische staf van Feyenoord wist maandag nog niet of het duo zondag tegen FC Utrecht kan uitkomen. Ook Bilal Basaçikoglu (enkel) en Pär Hansson (schouder) zijn nog niet hersteld van hun blessures.

Feyenoord verdedigt de laatste vier competitiewedstrijden een voorsprong van één punt op Ajax. (FOX Sports/ANP)