Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Dinsdag LIVE: Topseed Bertens treft Stojanovic

11 april 2017
Kiki Bertens hoopt deze week tijdens het WTA-toernooi van Bogota haar status als topspeelster te onderstrepen. De nummer twintig van de wereld is als eerste geplaatst in de hoofdstad van Colombia.

Bertens speelt dinsdag haar partij in de eerste ronde tegen Nina Stojanovic. De Servische, die vijf titels op ITF-niveau heeft gepakt, is de mondiale nummer 126. De twee stonden nog nooit tegenover elkaar.

Bertens bereikte vorige week de achtste finales van het toernooi van Charleston. Na een bye in de eerste ronde en een zege op Katerina Bondarenko, sneuvelde ze tegen Mirjana Lucic-Baroni.

Indien Bertens een overwinning boekt op Stojanovic, dan wacht in de volgende ronde met Cindy Burger een Nederlandse tegenstandster. Burger, die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdschema, versloeg maandag al Tatjana Maria in drie sets.

Bertens en Stojanovic vormen dinsdag de tweede partij op het Centre Court. Naar verwachting komen de twee rond 19.00 uur Nederlandse tijd de baan op. (FOX Sports)

De partij tussen Kiki Bertens en Nina Stojanovic zie je LIVE op FOX Sports 4