Waar zijn toekomst na komende zomer ligt weet Klaas-Jan Huntelaar nog niet, maar sowieso niet meer bij Schalke 04.

De 33-jarige spits is zijn reserverol in Gelsenkirchen zat, zo maakt hij duidelijk in gesprek met De Telegraaf. "Er moet wat veranderen, ja. Maar ik strijd liever dan dat ik me in het elftal slijm."

"Zoals het nu bij Schalke gaat, is het niet naar tevredenheid. Ik heb een aflopend contract, dus dit is mijn laatste jaar bij Schalke."

Klaas-Jan Huntelaar | Pro Shots
 

156 minuten
Sinds 8 februari, toen hij zijn rentree maakte na een knieblessure, kwam Huntelaar welgeteld 156 minuten in actie, verdeeld over acht wedstrijden.

Die rol op het tweede plan kwam niet als een complete verrassing. "Op het moment dat Schalke 04 tijdens mijn blessure Guido Burgstaller haalde, wist ik wel hoe laat het was."

"We waren teruggegaan naar een systeem met twee spitsen. Natuurlijk hadden we wel wat geblesseerden, maar we hadden al meer dan genoeg spitsen. Breel Embolo, Franco Di Santo, Eric Maxim Choupo-Moting, Yevhen Konoplyanka en ik."

Transfervrij
Huntelaar is komende zomer (transfer)vrij om te gaan en staan waar hij wil, maar de geroutineerde goalgetter sluit een aantal mogelijke bestemmingen bij voorbaat uit.

"De kans is groot dat ik lekker in Nederland blijf wonen. Door de zandbak, China of Turkije kan nu al een streep worden gezet." (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand