Alessandro Damen blijft langer bij Excelsior. De 26-jarige keeper, die de laatste twee jaar aan de kant stond met langdurige blessures, heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe tweejarige verbintenis.

"Dit geeft een goed gevoel", stelt Damen op de website van de Kralingers. "Heerlijk, gezien wat ik de afgelopen twee seizoenen heb moeten doorstaan. Twee keer terugkomen na een zware knieblessure en dan nu het vertrouwen krijgen van de club. Ik zie dit nieuwe contract daarom echt als een beloning."

Zware blessures
De goalie, die sinds 2014 onder contract staat bij Excelsior, raakte in april 2015 zwaar geblesseerd aan zijn knie. Na acht maanden revalidatie sloeg het noodlot opnieuw toe, toen hij op de training werd getroffen door een kwetsuur aan zijn andere knie.

De contractaanbieding van Excelsior kwam deze zomer al, maar Damen wilde zelf wachten tot hij helemaal hersteld was. "Twee maanden geleden meldde de club zich opnieuw en toen stond ik er wel voor open. Fit worden en blijven was mijn eerste doel en nu ga ik toewerken naar het ultieme doel: de plek onder de lat." (FOX Sports)