Fernando Alonso
Fernando Alonso - © Pro Shots

Alonso laat GP van Monaco schieten voor Indy 500

12 april 2017
Fernando Alonso laat de GP van Monaco aan zich voorbij gaan dit jaar. Hij neemt dat weekend deel aan de Indy 500, één van de klassiekers in de autosport.

Dat heeft zijn team McLaren woensdag bekendgemaakt. Daarmee keert de Britse renstal na 38 jaar terug in de race in Indianapolis met een wagen die deel uitmaakt van het Andretti Autosport-team en uitgerust is met een Honda-motor.

"Ik vind het ongelooflijk spannend dat ik dit jaar in de Indy 500 zal rijden. Het is op de autosportkalender een van de grootste wedstrijden naast de 24 Uur van Le Mans en de Grote Prijs van Monaco. Natuurlijk is het jammer dat ik Monaco moet missen, maar begin juni ben ik er in de GP van Canada gewoon weer bij", verklaarde de 35-jarige Alonso.

De tweevoudig Formule 1-kampioen heeft er in ieder geval vertrouwen in. "Ik heb nooit in een Indy-car gereden en nooit op een dergelijk circuit. Maar ik denk dat ik het snel onder de knie heb. Ik heb heel wat Indy-races op tv gezien."

Triple Crown 
De Indy 500 is niet de enige race buiten de Formule 1 die Alonso wil rijden. Op termijn wil hij ook meedoen aan de 24 uur van Le Mans om zo de zogeheten 'Triple Crown' in de autosport te kunnen pakken.

Om de Triple Crown te winnen moet een coureur de Indy 500, de 24 uur van Le Mans en de Grote Prijs van Monaco winnen. Laatstgenoemde heeft de Spanjaard al twee keer gewonnen in zijn carrière. (FOX Sports/ANP)