Didier Drogba in actie bij de All-Stars van de MLS
Didier Drogba in actie bij de All-Stars van de MLS - © Pro Shots

Drogba bouwt af bij Phoenix Rising

13 april 2017
Didier Drogba sluit zijn voetbalcarrière in de Verenigde Staten af bij Phoenix Rising. De Amerikaanse club, die uitkomt op het tweede niveau, kondigde woensdagavond vol bombarie de komst van de 'legendarische spits' aan.

De 39-jarige Drogba komt één jaar voetballen voor Phoenix Rising en gaat daarna als bestuurder verder bij de club waarvan hij ook direct mede-eigenaar is geworden.

De Ivoriaan speelde de afgelopen twee seizoenen in de Major League Soccer voor Montreal Impact. Drogba bewees met 21 doelpunten in 33 competitiewedstrijden dat hij het scoren nog altijd niet is verleerd.

Chelsea
De spits beleefde zijn gloriejaren bij Chelsea, waarvoor hij in acht seizoenen meer dan 150 treffers maakte. De belangrijkste was in de finale van de Champions League in 2012 tegen Bayern München.

Drogba tekende kort voor tijd voor de gelijkmaker en schoot later ook de beslissende strafschop binnen.

Afbouwen
De aanvaller keerde in 2014 voor een jaar terug bij Chelsea, na avonturen in China en Turkije. Nu bouwt hij rustig af in Noord-Amerika. "Ik wil Phoenix Rising helpen zowel binnen als buiten de lijnen zich te ontwikkelen", zei Drogba. (FOX Sports/ANP)