Henrik Lundqvist ligt weer eens in de weg
Henrik Lundqvist ligt weer eens in de weg - © ANP

Dramatisch begin Canadese ijshockeyers in play-offs NHL

13 april 2017
In tegenstelling tot vorig seizoen zijn ze er dit jaar wel bij in de play-offs van de NHL: de Canadese ploegen. De eerste dag van het toetje van het ijshockeyseizoen eindigde echter in een ramp: nul gewonnen, drie verloren.

Canada is dit jaar sterk vertegenwoordigd. En dat mag ook wel, want in een land waar ijshockey sport nummer één is mogen de play-offs - zoals vorig jaar - niet ontbreken. Het is vergelijkbaar met Oranje dat zich niet voor een EK plaatst...

Nu zijn er vijf ploegen bij in het naseizoen. Drie kwamen woensdagnacht in actie en alle drie verloren. Een nieuw trauma dreigt.

Lundqvist
De held van de dag was zonder twijfel Henrik Lundqvist. De goalie van New York Rangers hield Montreal Canadiens met het nodig kunst- en vliegwerk op nul doelpunten.

Liefst 31 keer vuurden de Canadiens een schot af in het eigen Bell Centre in Montreal. Zonder succes, want de 35-jarige Zweed wilde van geen wijken weten.

Tanner Glass en Michael Grabner waren aan de andere kant wel succesvol voor de eerste overwinning van de Rangers in de serie die over zeven wedstrijden gaat.

Senators en Oilers
Ook voor Ottawa Senators en Edmonton Oilers was het een avond om snel te vergeten. En ook zij verloren thuis. Respectievelijk Boston Bruins (1-2) en San Jose Sharks (2-3 na overtime) waren te sterk.

Komende nacht komen de overige twee Canadese ploegen in actie. Toronto Maple Leafs gaat op bezoek bij Washington Capitals en Calgary Flames gaat naar Anaheim, Californië om het op te nemen tegen de Ducks. (FOX Sports)

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs is donderdag op vrijdagnacht vanaf 1.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6