Demetrious Johnson
Demetrious Johnson - © FOXSports.NL

Onverslaanbare ‘Mighty Mouse’ in actie in Kansas City

15 april 2017
Het enige dat Demetrious Johnson in de UFC doet, is winnen. Twaalf wedstrijden op rij is hij ongeslagen. Zaterdag staat Wilson Reis op het menu van de hongerige ‘Mighty Mouse’ tijdens UFC Fight Night: Kansas City.

Johnson is niet alleen de kampioen in het vlieggewicht, maar hij is ook nog eens – gewichtsklassen buiten beschouwing latend – de beste vechter in de hele UFC en daarmee laat hij publieksfavoriet Conor McGregor achter zich.

Voor Reis dus de zware taak om aan alle lofzang een einde te maken. De Braziliaan zal dat in het hol van de leeuw moeten doen. Kansas City, Missouri, ligt namelijk naast de geboortestaat van Johnson: Kentucky.

Reis zit in een opwaartse spiraal. Sinds zijn verlies tegen Jussier Formiga won hij twee keer na jurybeslissing en een keer na een submissie van zijn tegenstander.

Of die vorm genoeg is om Johnson te verslaan is nog maar de vraag. De kampioen is iemand van de lange adem. Zeven van zijn twaalf opeenvolgende ongeslagen partijen gingen namelijk naar jurybeslissing. De kijker krijgt dus in ieder geval waar voor zijn geld. (FOX Sports)

UFC Fight Night: Kansas City is zaterdag op zondagnacht om 2.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.

Gerelateerd