Ostersunds - Norrkoping
Ostersunds - Norrkoping - © Pro Shots

Zweedse bekerfinale: David tegen Goliath

13 april 2017
Donderdagmiddag staat de Zweedse bekerfinale op de rol. Een treffen tussen provincieclub Östersunds FK en grootmacht IFK Norrköping.

Östersunds geldt als de verrassing in dit bekertoernooi. De kleine provincieclub, die pas in 1996 is opgericht, schakelde in de halve finale titelverdediger BK Häcken uit en eindigde vorig jaar in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau op een knappe achtste plaats in de competitie.

Tegenstander Norrköping kent een rijkere geschiedenis. De dertienvoudig Zweeds landskampioen won zes keer de beker en werd afgelopen seizoen derde in de competitie. De laatste bekertriomf is alweer even geleden, die stamt uit het jaar 1994.

Holmberg
Bij Östersunds doen ze er goed aan om Kalle Holmberg goed in de gaten te houden. De spits van Norrköping wist dit bekertoernooi al tien keer het net te vinden.

Ondanks dat Norrköping in Zweden wordt gezien als de favoriet, wist de ploeg van trainer Jens Gustafsson de laatste drie ontmoetingen met Östersunds niet te winnen.

Afgelopen zondag stonden de twee ploegen nog tegen over elkaar in de competitie. Toen ging de provincieclub er met de winst vandoor (1-0). (FOX Sports)

De Zweedse bekerfinale is vanmiddag om 15:55 live te zien op FOX Sports 2

Naast de Zweedse bekerfinale zendt FOX Sports in april en mei ook de bekerfinales van Duitsland, Engeland, Polen, Griekenland, Zwitserland, Denemarken, Spanje, Rusland, Portugal, Turkije en natuurlijk Nederland uit.