Aan het lange en succesvolle tijdperk van Silvio Berlusconi bij AC Milan is een einde gekomen. Een Aziatisch consortium rondde donderdag dan eindelijk de overname van de Italiaanse club af.

Berlusconi ging vorig jaar al akkoord met de verkoop van 'zijn' club voor 740 miljoen euro, maar de afronding van de deal liet geruime tijd op zich wachten omdat het beloofde geld vanuit Azië lang uitbleef.

Eigenaar
De 80-jarige Italiaan was sinds 1986 eigenaar van AC Milan. Onder zijn leiding werd de Italiaanse club onder meer vijf keer kampioen van Europa. De rood-zwarte brigade uit Milaan raakte de afgelopen jaren mede door financiële problemen de aansluiting met de top echter kwijt.

Berlusconi had met zijn familiebedrijf Fininvest 99,9 procent van de aandelen in bezit. Die komen nu allemaal in handen van het in Luxemburg gevestigde Rossoneri Sport Investment Lux, dat beloofd heeft de komende drie jaar 350 miljoen te investeren in de Rossoneri.

Internazionale
Vorig jaar viel stadgenoot Internazionale ook al in Chinese handen. De Aziatische investeringen hebben Inter nog niet echt vooruit geholpen. De zwart-blauw formatie uit Milaan staat op de zevende plaats in de Serie A, net onder AC Milan (FOX Sports/ANP)