Riqui Puig (rechts) kroonde zichzelf in 2016 tot speler van het toernooi
Riqui Puig (rechts) kroonde zichzelf in 2016 tot speler van het toernooi - © Pro Shots

Toptalenten strijden om de Future Cup

15 april 2017
Traditiegetrouw organiseert Ajax tijdens het paasweekend de Future Cup. De deuren van Sportcomplex De Toekomst zijn van zaterdag tot en met maandag geopend voor de grootste toptalenten van 16 tot 17 jaar.

De jongelingen van onder meer Ajax, Anderlecht, Bayern München, Paris Saint-Germain en Juventus hopen zichzelf tijdens het driedaagse toernooi van hun beste kant te laten zien.

Samen met Benfica en het Japanse All-Star team J. League Selection gaan de jeugdteams de strijd met elkaar aan om de trofee van de toekomst.

Recordkampioenen
Ajax en Anderlecht zijn deelnemers om goed in de gaten te houden. Beide opleidingsinstituten mogen zichzelf met drie eindzeges de recordwinnaars van de Future Cup noemen.

De laatste keer dat de Amsterdammers beslag legden op de de beker was in 2014, met Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri als blikvangers.

Vorig jaar viel er geen succes te noteren in Amsterdam. Arsenal ging aan de haal met de hoofdprijs na een gewonnen strafschoppenserie in de finale tegen Anderlecht.

Wonderkinderen
De afgelopen jaren was het op De Toekomst een komen en gaan van zogeheten wonderkinderen. Barcelona-talent Riqui Puig (2016), Matthijs de Ligt (2015) en Abdelhak Nouri (2014) wonnen de afgelopen drie jaar de trofee voor ‘Meest waardevolle speler' van het toernooi.

Een garantie voor een glansrijke carrière geeft de individuele prijs niet, maar toekomstperspectief wel. Alle winnaars van 2010 tot 2016 zijn namelijk terug te vinden in het profcircuit.

Davy Klaassen (Ajax), Dennis Praet (Sampdoria), Queensy Menig (PEC Zwolle) en Nabil Jaadi (Olhanense) zijn de levende voorbeelden voor nieuwe generaties. (FOX Sports)

De Future Cup is live te zien op FOX Sports. Het jeugdtoernooi begint zaterdag met een duel tussen Ajax O17 en J. League O17 om 11.30 uur op FOX Sports 1.