Samenvatting Östersunds FK - IFK Norrköping

Surprise Östersunds legt beslag op Zweedse beker

13 april 2017
Östersunds FK heeft donderdag de Zweedse beker gewonnen. In de Jämtkraft Arena wist de provincieclub te verrassen door met 4-1 af te rekenen met grootmacht IFK Norrköping.

Östersunds geldt als dé verrassing van dit bekertoernooi. De ploeg van trainer Graham Potter schakelde in de halve finale titelverdediger BK Häcken uit en kenmerkt zich door attractief aanvallend voetbal.

Op eigen veld begon Östersunds fel aan het duel. Het resulteerde al gauw in een voorsprong voor de thuisploeg. Centrale verdediger Sam Mensah werd bij een corner vrij gelaten en kon gemakkelijk binnenkoppen.

Aiesh
Tien minuten later verdubbelde Hosam Aiesh de voorsprong voor Östersunds. De buitenspeler haalde verwoestend uit nadat de achterhoede van Norrköping de bal niet weg kreeg: 2-0.

Na de thee bracht Norrköping de spanning terug in de wedstrijd toen Linus Wahlqvist de 2-1 op het scoreboard zette. De aanvaller zag zijn penalty gekeerd worden, maar in tweede instantie maakte hij geen fout.

In de 83ste minuut gooide Alhaji Gero de wedstrijd echter in het slot. De aanvaller bleef koel en schoot de bal achter keeper Michael Langer: 3-1.

Een kleine twee minuten na de treffer van Gero maakte Saman Ghoddos de feestvreugde compleet door met een prachtige knal de 4-1 te verzorgen.

Europa League
Het is voor Östersunds de eerste prijs in de geschiedenis. En het sprookje duurt voort, want door de bekertriomf plaatst de club zich voor de voorronde van de Europa League.

Niet slecht voor een ploeg die enkele jaren geleden nog op het vierde Zweedse niveau acteerde. (FOX Sports)