Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © Pro Shots

Michael van Gerwen speelt gelijk na comeback

13 april 2017
Michael van Gerwen is donderdag aan een nederlaag ontsnapt tegen Peter Wright. In de Premier League hielden beide toppers elkaar in evenwicht: 6-6.

Het zag er lang niet naar uit dat Van Gerwen iets zou overhouden aan de elfde speelronde: de Brabander kwam op een 5-1 achterstand.

Van Gerwen behield de eerste plaats omdat Wright, zijn naaste belager, later op de avond verloor van tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson: 2-7. In deze fase komen elke speelronde twee spelers twee keer in actie.

"Ik speelde slecht", vond Van Gerwen. "Ik heb mezelf in de beginfase lelijk in de vingers gesneden. Ik mag nooit met 5-1 achter komen. Ik heb het zelf verprutst."

Raymond van Barneveld ging niet veel later onderuit tegen Adrian Lewis. De Engelsman won met 7-4, onder meer dankzij een negendarter in de vierde leg. Lewis kwam uit op een gemiddelde van 111, 'Barney' bleef net onder de 100.

Van Gerwen heeft 17 punten uit elf duels, Wright heeft er 15 uit twaalf wedstrijden. Van Barneveld en Anderson volgen met 14 punten, eveneens uit twaalf duels. (FOX Sports/ANP)